Tjedno izvješće o prometu

Slika A%20Nove%20Fotke/alkotest.jpg

Proteklog tjedna dogodilo se 66 prometnih nesreća, od kojih je šest bilo težih, a 60 ih je bilo lakših

FOTO: ilustracija

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 66 prometnih nesreća, od kojih je šest bilo težih, a 60 ih je bilo lakših. U ovim prometnim nesrećama sedam je osoba teže, a 21 osoba je lakše ozlijeđena.  Materijalna šteta procjenjuje se na 96.900  eura.
 
U prometnim nesrećama sudjelovala su četiri pješaka, dva strana državljanina te sedam alkoholiziranih vozača.
 
Ukupno je alkotestirano 230 vozača, od kojih je kod njih 21 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg,  a dva su odbila provjeru alkoholiziranosti.
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 15 je bilo u dobi iznad 35. godine života, a osam ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,29 g/kg  izmjerena je u 24. ožujka na području naselja Grpci u Rijeci, gdje je 32-godišnji vozač prouzročio prometnu nesreću udarivši  osobnim vozilom marke Toyota, pulskih registracijskih oznaka u parkirano vozilo. Potom je napustio mjesto događaja, a da prethodno nije vlasniku oštećenog vozila ostavio svoje podatke. Međutim, ubrzo je pronađen i sankcioniran zbog počinjenja prekršaja iz domene  Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica