Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/Brzina-novo.JPG

Najveća koncentracija alkohola od 2,33 promila izmjerena je 64-godišnjem vozaču koji je pri utjecaju alkohola izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom

FOTO: Ilustracija
 
Prošlog tjedna na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 54 prometne nesreće, od kojih su tri teže, a  51 je lakša nesreća. U ovim nesrećama su tri osobe teže, a četiri su lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 108.100 eura.
 
Uz jednog stranog državljanina, u prometnim nesrećama je sudjelovao i jedan pješak, kao i pet alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 227 vozača, od kojih je kod njih 17 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 14, je bilo u dobi iznad 35. godine života, dva vozača su u kategoriji između 25. do 35. godina života, dok je jedan između 18. i 25. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,33 promila izmjerena je u ponedjeljak, 20. veljače, 64-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Viškova. Riječ je o vozaču koji je pri utjecaju alkohola izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.
Krećući se oko 12 sati osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, na Marinićima u kružnom toku, u jednom trenutku je izgubio nadzor nad vozilom i skrenuo ulijevo te udario u betonski ivičnjak.

Po završetku postupanja, prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 64-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 2810 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Na području Viškova je prošlog tjedna i evidentiran događaj u kojem su dvije maloljetne osobe bacanjem kamenja na vozila ugrožavale sigurnost prometa. Oba maloljetnika su prekršajno procesuirana u skladu s važećim zakonskim propisima, a ovom prilikom pozivamo maloljetne osobe i njihove roditelje na odgovorno ponašanje kako svojim postupcima ne bi doveli u pitanje sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Stranica