​Tjedno izvješće o prometu

Slika 2021/Prometna%20policija%20-%20kontrola.jpg

Najveća koncentracija alkohola od 3,28 g/kg izmjerena je u petak, 23. prosinca oko 2 sata na Krnjevu u Rijeci 

FOTO: Ilustracija
 
Prošlog tjedna na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 71 prometna nesreća, od kojih su četiri teže nesreće, a 67 je lakših nesreća. U ovim nesrećama je šest osoba teže, a devet ih lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 755.500 kuna.
 
Osim četiri strana državljana, u prometnim nesrećama sudjelovala su i četiri pješaka, kao i sedam alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 197 vozača, od kojih je kod njih 17 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Dva su vozača odbila alkotestiranje.
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 14 je bilo u dobi iznad 35. godine života, tri u kategoriji između 25. do 35. godina života, dok je jedan između 18. i 25. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 3,28 g/kg izmjerena je u petak, 23. prosinca oko 2 sata na Krnjevu u Rijeci kad je policija zaustavila 34-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka.  Odmah je izdvojen iz prometa te priveden na postupanje u policijsku postaju gdje je smješten do prestanka djelovanja alkohola. Osim toga, spomenuti je posjedovao i manju količinu droge marihuana. Zbog počinjenih prekršaja počinitelj je sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
 
 


Stranica