​Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/Alkometar.jpg

U prošlom tjednu ukupno je alkotestiran 241 vozač, od kojih je kod njih 37 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod dva vozača do 0.50 g/kg, a trojica vozača su odbila alkotestiranje

FOTO: Ilustracija
 
Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodilo su se 52  prometne nesreće, od kojih je jedna  teža nesreća, a 51 lakša nesreća. U ovim nesrećama je jedna osoba teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 513.655 kuna.
 
Uz devet stranih državljana, u prometnim nesrećama je sudjelovao i jedan pješak, kao i pet alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestiran 241 vozač, od kojih je kod njih 37 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod dva vozača do 0.50 g/kg. Trojica vozača su odbila alkotestiranje.
 
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 18,  je bilo u dobi iznad 35. godine života, 15 ih je u kategoriji između 25. do 35. godina života, dok ih je devet između 18. i 25. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,28 promila izmjerena je u ponedjeljak, 31. listopada, 53-godišnjem hrvatskom državljaninu u Rijeci. Upravljajući osobnim vozilom marke Mazda, riječkih registracijskih oznaka, alkoholizirani vozač je oko 13.45 sati  izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom u ulici Ružice Mihić na Drenovi.

Naime, dok je silazio vozilom s trotoara na kolnik nije pratio kretanje ostalih vozila pa je tako udario u bočni dio osobnog vozila marke Opel, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 53-godišnja hrvatska državljanka. Ukupna materijalna šteta cijeni se na oko šest tisuća kuna.

 
Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, 53-godišnji vozač je sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica