​Tjedno izvješće o prometu

Slika /2021/PROMET-NOVO-PALICA-KONTROLA-16.9..jpg

Rekorder tjedna je 44-godišnji vozač koji je s 2,66 promila alkohola, 30. srpnja u Rijeci, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom

FOTO: Ilustracija
 
Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodilo se 118 prometnih nesreća, od kojih su devet teže, a 109 su lakše nesreće. U ovim nesrećama je deset osoba teže, a 20 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1.187.500 kuna.
 
Uz 40 stranih državljanina, u prometnim nesrećama su sudjelovala i četiri pješaka, kao i devet alkoholiziranih vozača. Ukupno su alkotestirana 256 vozača, od kojih je kod njih 22 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod dva vozača koncentracija do 0,50 g/kg.
 
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 13, je bilo u dobi iznad 35. godine života, osam ih je u kategoriji između 25. do 35. godina života, dok su tri između 18. i 25. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,66 promila izmjerena je u subotu, 30. srpnja, 44-godišnjem hrvatskom državljaninu u Rijeci. On je upravljajući osobnim vozilom marke Opel, riječkih registracijskih oznaka, oko 16.40 sati u ulici Braće Branchetta izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Kako je izgubio nadzor nad vozilom udario je u jedno od parkiranih osobnih vozila uz prometnicu, koje se od siline udarca pomaknulo i oštetilo drugo parkirano osobno vozilo, a nastavkom vožnje je udarcem oštetio i treće parkirano osobno vozilo. Materijalna šteta se cijeni na oko 54 000 kuna.
 
Vozač je priveden na postupanje u službene policijske prostorije te je po završetku zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola protiv njega podnesen optužni prijedlog. U skladu s važećim zakonskim propisima predložena mu je novčana kazna od najmanje 10 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica