Tjedno izvješće o prometu

Slika PU_PG/prometni_policajac02.jpg

FOTO: Ilustracija 

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 57 prometnih nesreća, od kojih je sedam bilo težih, a 50 lakših. U ovim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, šest je osoba teže, a 11 je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 545.100 kuna.

U prometnim nesrećama su sudjelovala četiri pješaka, 15 stranih državljana, ali i sedam alkoholiziranih vozača.

Alkotestirana su 304 vozača, od kojih je kod njih 24 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača najviše, njih 12 je bilo u dobi iznad 35. godine života, deset ih je bilo u dobi između 18. i 25. godine, a tri u dobi između 25. i 35. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 3,06 g/kg izmjerena je 41-godišnjaku koji je upravljajući osobnim vozilom marke Opel, riječkih registracijskih oznaka, 29. rujna oko 13.30 sati na matuljskom području udario u parkirano vozilo. Uz to, utvrđeno je kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilom „B“ kategorije. Zbog počinjenja prekršaja protiv njega je podnijet optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.



Pisane vijesti