​Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna09.jpg

Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola od 2,74 promila i upravljanja vozilom u vrijeme zabrane, 58-godišnjaku je predložena kazna od 42 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci

FOTO: Ilustracija
 
Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodilo se 65 prometnih nesreća, od kojih su dvije  teže, a 63 lakše nesreće. U ovim nesrećama su dvije osobe teže, a  pet ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 338.694 kuna.
 
Osim tri strana državljanina, u prometnim nesrećama su sudjelovala i tri alkoholizirana vozača. Ukupno je alkotestirano 216 vozača, od kojih je kod njih 28 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a tri vozača su bila s koncentracijom do 0.50 g/kg. Dva su vozača odbila alkotestiranje.
 
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 16,  je bilo u dobi iznad 35. godine života, 10 je u kategoriji od 25. do 35. godina, dok ih je sedam u kategoriji između 18. i 25. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,74 g/kg izmjerena je 58-godišnjem vozaču koji je u Viškovu izazvao prometnu nesreću.
Nesreća se dogodila u subotu, 9. travnja oko 19.35 sati kada je 58-godišnjak pri utjecaju alkohola upravljao teretnim vozilom marke Opel, riječkih registracijskih oznaka. Pri izlasku iz dvorišta zgrade prilikom uključivanja na prometnicu nije pazio na  brzinu vozila i smjer pa je prednjim dijelom vozila udario u bočni dio osobnog automobila marke Fiat, riječkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin. Provjerom je utvrđeno kako je 58-godišnjak upravljao vozilom i u vrijeme važeće mu zabrane upravljanja.

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, zbog počinjenih prekršaja predložena mu je novčana kazna od 42 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 
 

Stranica