​Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna.jpg

Proteklog tjedna dogodila se 51 prometna nesreća u kojima su dvije osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 510.400 kuna

FOTO: Ilustracija
 
Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodila se 51 prometna nesreća, od kojih su dvije  teže, a 49  lakše nesreće. U ovim nesrećama su dvije osobe teže, a  pet ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 510.400 kuna.
 
Osim dva strana državljanina, u prometnim nesrećama su sudjelovala i dva pješaka te sedam alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 214 vozača, od kojih je kod njih 14 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a  jedan vozač je bio s koncentracijom do 0.50 g/kg.
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 11 je bilo u dobi iznad 35. godine života, osam je u kategoriji između 18. i 25. godina, dok ih je šest u kategoriji od 25. do 35. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,14 g/kg izmjerena je 53-godišnjem vozaču u Rijeci. Njega je u subotu, 5. veljače oko 23.45 sati zaustavila policija u Wenzelovoj ulici gdje je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Seat, riječkih registracijskih oznaka. Policijski službenici su ga odmah izdvojili iz prometa te je, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Zbog počinjenog prekršaja, predložena mu je novčana kazna od 20 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Stranica