​Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna.jpg

Najveća koncentracija alkohola od 2,05 g/kg izmjerena je 35-godišnjem vozaču u Rijeci koji je 24. prosinca u Radničkoj ulici izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom

FOTO: Ilustracija
 
Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 63  prometnih nesreća, od kojih su tri teže, a 60 lakše nesreće.
U ovim prometnim nesrećama tri su osobe teže, a 13 ih  je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 532.700 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovala su četiri strana državljana, četiri pješaka te devet alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 225 vozača, od kojih je kod njih 16 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.Najviše alkoholiziranih vozača, njih devet, je bilo u dobi iznad 35. godine života, pet ih je u kategoriji između 25. i 35. godina te dvoje u kategoriji od 18. do 25. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,05 g/kg izmjerena je 35-godišnjem vozaču osobnog vozila marke u Rijeci. On je u petak, 24. prosinca oko 23.40 sati u Radničkoj ulici u Rijeci izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom upravljajući vozilom marke VW "Golf“, riječkih registracijskih oznaka. Budući da nije prilagodio brzinu kretanja stanju na cesti, izgubio je nadzor nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i izazivanja prometne nesreće, u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, optužnim prijedlogom mu je predložena novčana kazna od 21 500 kuna te izricanje zaštitne mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Stranica