​Tjedno izvješće o prometu

Slika /2021/Prometna%20policija%20-%20kontrola.jpg

U proteklom tjednu je alkotestirano 166 vozača od kojih je kod njih 15 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a  kod jednog vozača do 0,50 g/kg. Jedan vozač je i odbio alkotestiranje

FOTO: Ilustracija
 
Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodila se 71 prometna nesreća, od kojih je jedna  teža, a 70 su lakše nesreće.
U ovim prometnim nesrećama  jedna je osoba teže, dok je 13 osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 640.186 kuna.
 
U prometnim nesrećama sudjelovalo je sedam stranih državljana, jedan pješak i sedam alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 166 vozača od kojih je kod njih 15 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a  kod jednog vozača do 0,50 g/kg. Jedan vozač je odbio alkotestiranje.
Najviše alkoholiziranih vozača je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 10, između 25. i 35. godina života ih je evidentirano pet i dva vozača bila u kategoriji između 18. i 25. godina životne dobi.
 
Najveća koncentracija alkohola od 3,03 g/kg je evidentirana je 49-godišnjem vozaču u Rijeci. Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka zaustavili su ga u petak, 8. listopada oko 17 sati, na Klobučarićevom trgu, kada je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Renault, zagrebačkih registracijskih oznaka. Odmah je izdvojen iz prometa i priveden u policijske prostorije te je po završetku postupanja protiv njega podnijet optužni prijedlog. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama predložena mu je novčana kazna od najmanje 10.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Stranica