Tjedno izvješće o prometu

Slika 2021/alkometar.jpg

Najveća koncentracija alkohola od 2,78 g/kg je evidentirana je 44-godišnjem vozaču osobnog vozila marke BMW

FOTO: Ilustracija

Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodila se 71 prometna nesreća, od kojih su četiri teže, a 67 su lakših nesreća.
U ovim prometnim nesrećama je pet osoba teže, a četiri su lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 420.050 kuna. U nesrećama je sudjelovalo pet stranih državljana, tri pješaka i 22 alkoholizirana vozača. Alkotestirano je 286 vozača, od kojih je kod njih 19 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, jedan je vozač imao koncentraciju do 0,50 g/kg., dok je dvoje vozača odbilo alkotestiranje.
Najviše alkoholiziranih vozača je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 22, između 25. i 35. godina života ih je troje, kao i u kategoriji između 18. i 25. godina.
Najveća koncentracija alkohola od 2,78 g/kg je evidentirana je 44-godišnjem vozaču osobnog vozila marke BMW. Navedeni vozač je u subotu, 26. rujna oko 23,10 sati, pri utjecaju alkohola upravljao vozilom  marke BMW, crnogorskih registracijskih oznaka te uzrokovao prometnu nesreću na području Banderova u Rijeci udarivši u dva parkirana vozila te napustio mjesto događaja, a  da nije dostavio osobne podatke i podatke o svom vozilu oštećenim vlasnicima vozila. Policijski službenici Interventne jedinice policije Rijeka zaustavili su spomenutog vozača na području Belvedera u Rijeci. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predložena mu je novčana kazna od 48.300 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane korištenja strane vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Stranica