​Tjedno izvješće o prometu

Slika policajac_pise_kaznu.jpg

Najveća koncentracija alkohola od 2,0 promila izmjerena je 41-godišnjem vozaču osobnog vozila u Crikvenici

FOTO: Ilustracija
 
Na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodilo se 70 prometnih nesreća, od kojih su tri bile teže, a 67 su lakše nesreće.
U ovim prometnim nesrećama tri su osobe teže, a 15 ih je lakše ozlijeđeno.
U nesrećama je sudjelovalo devet stranaca, jedan pješak, kao i šest alkoholiziranih vozača. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 767.400  kuna.
 
Tijekom navedenog razdoblja je alkotestirano 195 vozača, od kojih je kod 21-og utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod jednog vozača do 0,50 g/kg, a jedan vozač je i odbio alkotestiranje.
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 21, je bilo u dobi iznad 35. godine života, sedam vozača  između  25. i 35. godina života, dok ih je četiri bilo u skupini od 18. do 25. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,0 promila izmjerena je 41-godišnjem vozaču osobnog vozila. Policijski službenici su ga zaustavili u subotu, 12. lipnja, oko 23 sata, u Frankopanskoj ulici u Crikvenici gdje je upravljao vozilom marke Audi, zagrebačkih registracijskih oznaka. Zbog počinjenog prekršaja je sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica