Tjedno izvješće o prometu

Slika PROMET/2015/Brzina15%20(21).JPG

Proteklog  tjedna dogodilo se 59  prometnih nesreća, od kojih su četiri bile teže, a 55 je bilo lakših

FOTO: Ilustracija

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodilo se 59  prometnih nesreća, od kojih su četiri bile teže, a 55 je bilo lakših.  
U ovim prometnim nesrećama teže i lakše su ozlijeđene po četiri osobe. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 432.000 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak, šest stranih državljana i dva alkoholizirana vozača.
Alkotestirano je 165 vozača, od kojih je kod njih 14 je utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan je odbio provjeru alkoholiziranosti. Najviše alkoholiziranih vozača, njih osam je bilo u dobi iznad 35. godine života, pet u dobi između 18. i 25. godina, a dva u dobi između  25. i 35. godina života.
Najveća koncentracija alkohola od 2,69 g/kg  izmjerena je 30. travnja oko 17 sati na području Vrbovskog, gdje je zaustavljen 59-godišnji vozač osobnog vozila marke Renault, ogulinskih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, priveden je i zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.  Istro tako, utvrđeno je da je spomenuti vozač već jednom pravomoćno sankcioniran za istovrsni prekršaj. Zbog počinjenog prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je protiv 59-godišnjeg vozača podnijela optužni prijedlog kojim je predloženo izricanje novčane kazne u iznosu 10.000 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 

Stranica