Tjedno izvješće o prometu

Slika PROMET/2015/Brzina15%20(21).JPG

Proteklog  tjedna dogodila se 41 prometna nesreća, jedna je osoba smrtno stradala, dvije su teško, a devet ih je lakše ozlijeđeno

FOTO: Ilustracija

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodila se 41 prometna nesreća, od kojih jedna teža i 40 lakših.  
U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, dvije su teško, a devet ih je lakše ozlijeđeno. Smrtno je stradala 85-godišnja putnica u osobnom vozilu, teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila 13. travnja u na dionici autoceste A7 prije izlaza Križišće.  Od posljedica prometne nesreće preminula je 17. travnja u KBC-u Rijeka.
Materijalna šteta procjenjuje se na oko  517.500 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan strani državljanin i jedan alkoholizirani vozač.
Alkotestirana su 173 vozača, od kojih je kod njih 14 je utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih deset je bilo u dobi iznad 35. godine života, tri u dobi između  25. i 35. godina života, a jedan u dobi između 18. i 25. godina.
Jedna od najvećih koncentracija alkohola od 1,76 g/kg izmjerena je 59-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Daewoo, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač je  nešto prije 23 sata 15. travnja zaustavljen na Titovom trgu u Rijeci te isključen iz prometa. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola prekršajno je sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv.
 

Stranica