Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna09.jpg

Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 266 vozača, od kojih je kod njih 19 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg

FOTO: Ilustracija
 
Na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodila se 51 prometna nesreća, od kojih je jedna teža, a 50 su lakše. U ovim nesrećama jedna je osoba teže i četiri su lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 455.140 kuna.
 
U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan strani državljanin, jedan pješak, kao i sedam alkoholiziranih vozača. Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 266 vozača, od kojih je kod njih 19 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, dva vozača su imala koncentracija alkohola do 0,50 g/kg, a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti.
Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 14, dok ih je po četiri evidentirano u dobi između 25. i 35. godine života, kao i u kategoriji između 18. i 25. godine života.
 
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,32 g/kg izmjerena je u srijedu, 4. studenoga, 39-godišnjem vozaču osobnog vozila u gradu Krku. On je pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću u 9.30 sati u Vršanskoj ulici gdje je upravljajući vozilom marke VW Vento, riječkih registracijskih oznaka, udario u stražnji dio osobnog vozila koje se kretalo ispred njega. Osim toga utvrđeno je da kod sebe nije imao vozačku dozvolu, a prometna dozvola vozila je istekla još u mjesecu kolovozu. Priveden je u službene policijske prostorije na postupanje te je po završetku zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i izazivanja prometne nesreće te počinjenja ostalih prekršaja protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica