Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/alkotest.jpg

Tijekom proteklog tjedna najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,55 g/kg izmjerena je u nedjelju, 25. listopada, 55-godišnjoj vozačici osobnog vozila u Rijeci

FOTO: Ilustracija
 
Prošlog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 53 prometne nesreće, od kojih su pet teže, a 48 lakše. U ovim nesrećama šest je osoba teže i šest ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 461.400 kuna.
 
U prometnim nesrećama sudjelovala su dva strana državljana, četiri pješaka, kao i tri alkoholizirana vozača. Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 220 vozača, od kojih je kod njih  21 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti.
Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 11, u dobi između 25. i 35. godine života ih je bilo sedam, dok ih je pet evidentirano u kategoriji između 18. i 25. godine života.
 
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,55 g/kg izmjerena je u nedjelju, 25. listopada, 55-godišnjoj vozačici osobnog vozila u Rijeci. Ona je u Zvonimirovoj ulici u 11.40 sati izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom upravljajući vozilom marke Nissan, riječkih registracijskih oznaka.
Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju te izazivanja prometne nesreće, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predložena joj je novčana kazna od 22 000 kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od tri mjeseca.

 

Stranica