Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/Alkotest-kontrola.jpg

Tijekom tjedna ukupno je alkotestiran 181 vozač, od kojih je kod njih 28 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg

FOTO: Ilustracija
 
Na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodilo se 56  prometnih nesreća, od kojih su osam teže, a 48 lakše. U ovim nesrećama osam je osoba teže, a 17 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 495.900 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva strana državljana, tri pješaka, kao i pet alkoholiziranih vozača.

Tijekom tjedna ukupno je alkotestiran 181 vozač, od kojih je kod njih 28 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Od alkoholiziranih vozača njih 11 je bilo u dobi iznad 35. godine života, kao i između 25. i 35. godine života, dok ih je šest evidentirano u kategoriji između 18. i 25. godine života.
 
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,09 g/kg izmjerena je u nedjelju, 10. svibnja, 31-godišnjem vozaču osobnog vozila na području Viškova. Policija ga je zaustavila oko 1.45 sati kada je osim  pod utjecajem alkohola, vozilom marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka,  upravljao i bez vozačke dozvole, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije, kao i bez osobne iskaznice. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, priveden je u službene policijske prostorije gdje je utvrđeno da nema ni regulirano boravište.

Po završetku postupanja prijavljen je nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda, u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, te po Zakonu o osobnoj iskaznici i Zakonu o prebivalištu.
 

Stranica