Tjedno izvješće o prometu

Slika PROMET/Brzina15%20(6).JPG

Proteklog  tjedna dogodile su se 32 prometne nesreće, od kojih je jedna bila teža, a 31 je bila lakša

FOTO: Ilustracija

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodile su se 32 prometne nesreće, od kojih je jedna bila teža, a 31 je bila lakša. U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 148.267 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka i četiri alkoholizirana vozača.
Alkotestirana su 132 vozača, od kojih je kod njih 14 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih šest je bilo u dobi iznad 35. godine života, dok su po četiri vozača bila u dobi između 18. i 25. godina  te u dobi između 25. i 35. godina života.
Najveća koncentracija alkohola od 2,45 g/kg izmjerena je 51-godišnji vozaču osobnog vozila marke Audi, gospićkih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač zaustavljen je 1. svibnja oko 21.40 sati na Jadranskoj magistrali iznad Klenovice, a zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržan je u službenim prostorijama policije. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama prijavljen je mjerodavnom sudu.
 

Stranica