Tjedno izvješće o prometu

Slika /prometni_policajac05.jpg

Proteklog  tjedna dogodile su se 32 prometne nesreće, od kojih su tri bile teže, a 29 ih je bilo lakših.

FOTO: Ilustracija

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodile su se 32 prometne nesreće, od kojih su tri bile teže, a 29 ih je bilo lakših. U ovim prometnim nesrećama tri su osobe teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 196.800 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, jedan strani državljanin i tri alkoholizirana vozača.
Alkotestirano je 115 vozača, od kojih je kod njih sedam utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti.  Najviše alkoholiziranih vozača, njih pet je bilo u dobi iznad 35. godine života, dva su bila u dobi između 25. i 35. godina, a jedan u dobi između 18. i 25. godina.
Najveća koncentracija alkohola od 3,75 g/kg izmjerena je 43-godišnjaku koji je 16. travnja upravljajući osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, na području Srdoča u Rijeci oborio pješakinju te potom  napustio mjesto prometne nesreće. Nedugo nakon toga je pronađen, kojom prilikom je i vrijeđao i omalovažavao policijske službenike tijekom njihova postupanja. Priveden je u službene prostorije policije i prekršajno sankcioniran.
 

Stranica