Tjedno izvješće o prometu

Slika /prometni_policajac01.jpg

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodilo se 35 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene

FOTO: Ilustracija

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodilo se 35 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 309.900 kuna. U ovim prometnim nesrećama sudjelovao je jedan strani državljanin i četiri alkoholizirana vozača.
U navedenom razdoblju alkotestiran je 141 vozač, od kojih je kod njih 13 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.  Svi alkoholizirani vozači bili su u iznad 35. godine života.
Najveća koncentracija alkohola od 1,76 g/kg izmjerena je 60-godišnjem vozaču osobnog vozila  marke Fiat, čakovečkih registracijskih oznaka. Policija je spomenutog vozača zaustavila 1. travnja oko 17 sati na Jadranskoj magistrali na području Bakra te je zbog vožnje pod utjecajem akohola sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica