Tjedno izvješće o prometu

Slika /PROMET/2016/MOBITEL-PROMET-MALA.JPG

Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 307 vozača, od kojih je kod njih 47 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.

FOTO: Ilustracija

Prošlog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 93 prometne nesreće, od kojih su sedam teže, a 86 lakše. U ovim nesrećama sedam je osoba teže, a 14 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 826.800 kuna.
 
U prometnim nesrećama sudjelovalo je 25 stranih državljana, jedan pješak, kao i pet alkoholiziranih vozača. Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 307 vozača, od kojih je kod njih 47 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, četiri su vozača evidentirana s koncentracijom do 0,50 g/kg, a jedan vozač je odbio provjeru alkoholiziranosti.
Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 27, u dobi između 25. i 35. godine života ih je bilo devet, dok ih je 11 evidentirano u kategoriji između 18. i 25.  godine života.
 
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,07 g/kg izmjerena je u četvrtak, 1. kolovoza, 53-godišnjem slovenskom državljaninu u Dobrinju na otoku Krku. Policija ga je zatekla desetak minuta poslije pola noći dok je  upravljao vozilom marke Ford, slovenskih registracijskih oznaka. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije.
Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, sankcioniran je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica