Tjedno izvješće o prometu

Slika /prometni_policajac05.jpg

Poteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 99 prometnih nesreća - šest težih i 93 lakše

FOTO: Ilustracija

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 99 prometnih nesreća od kojih je šest bilo težih, a 93 ih je bilo lakših. U ovim prometnim nesrećama četiri su osobe  teže, a 28 je osoba lakše ozlijeđeno.  Materijalna šteta procjenjuje se na oko 858.400 kuna.
U prometnim nesrećama sudjelovalo je jedan pješak, 29 stranih državljana, ali i četiri alkoholizirana vozača.
Alkotestirana su 303 vozača, od kojih je kod njih 28 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod dva vozača do 0,50 g/kg , a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih 15 je bilo u dobi iznad 35. godine života, devet ih je bilo između 18. i 25. godine života, a sedam u dobi između 25. i 35. godine života.
Najveća koncentracija alkohola od 2,32 g/kg izmjerena je 56-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Opel, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač je 27. srpnja oko 14 sati u Fužinama prilikom polukružnog okretanja, svojim vozilom udario u parkirano osobno vozilo.
Vozač je zadržan u službenim prostorijama policije i sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica