Tjedno izvješće o prometu

Slika prometni_policajac01.jpg

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 50 prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 50 prometnih nesreća, od kojih su dvije bile teža, a 48 je bilo lakših. U ovim prometnim nesrećama tri su osobe teže, a 13 je osoba lakše ozlijeđeno.
Materijalna šteta procjenjuje se na oko 408.600 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva  pješaka, pet stranih državljana, ali i osam alkoholiziranih vozača.
Alkotestirano je 288 vozača, od kojih je kod njih 15 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod dva do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti. Po osam vozača je bilo u dobi između 18. i 25. godine života i u dobi iznad 35. godine života, a dva vozača su bila u dobi između 25. i 35. godine života.
Najveća koncentracija alkohola od 1,74 g/kg izmjerena je 54-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Nissan, riječkih registracijskih oznaka, koji je 3. ožujka oko 21.50 sati u Rijeci izazvao prometnu nesreću. Vozilom je na znak crvenog svjetla na semaforu ušao u raskrižje ulica Slaviše Vajnera Čiče i Pomerio te udario u drugo osobno vozilo. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je oko 18.000 kuna. Spomenuti 54-godišnji vozač prekršajno je sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica