Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna09.jpg

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je 45-godišnjem vozaču osobnog vozila marke „Opel “,  slatinskih registarskih oznaka, u Krku. Policija ga je zatekla u nedjelju, 16. prosinca  pola sata poslije pola noći kako upravlja vozilom pri koncentraciji  alkohola od 3,22 g/kg i bez vozačke dozvole

FOTO:Ilustracija

Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se ukupno 58  prometnih nesreća, od kojih su dvije teže, a 56 lakše nesreće. U nesrećama su dvije osobe teže, pet ih je lakše ozlijeđeno, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 402.650 kuna.

U nesrećama su  sudjelovala tri strana državljanina, jedan pješak te četiri alkoholizirana vozača. U nadzoru je ukupno alkotestiran  461 vozač, od kojih je kod 45  vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.  Od spomenutih vozača, njih 20 je iznad 35 godina života, 19 ih je u skupini između 25 i 35 godina života, dok ih je  sedam  između 18 i 25 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je 45-godišnjem vozaču osobnog vozila marke „Opel “,  slatinskih registarskih oznaka, u Krku. Policija ga je zatekla u nedjelju, 16. prosinca  pola sata poslije pola noći kako upravlja vozilom pri koncentraciji  alkohola od 3,22 g/kg i bez vozačke dozvole. Pritom je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima “B” kategorije, odnosno, da nema položen vozački ispit. Zbog počinjenih prekršaja, sankcioniran je sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica