Tjedno izvješće o prometu

Slika prometni_policajac05.jpg

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 55 prometnih nesreće, od kojih su 4 bile teže, a 51 lakša.  

FOTO: Ilustracija 

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 55 prometnih nesreće, od kojih su 4 bile teže,  a 51 lakša.

Smrtno stradalih osoba nije bilo. U prometnim nesrećama teže je ozlijeđeno 7 osoba, a lakše 11 osoba. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 613 600 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovala su 2 pješaka, 10 stranih državljana, ali i  5 alkoholiziranih vozača. Kod 78 vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.  Najviše vozača kod kojih je utvrđena alkoholiziranost (njih 32) je u dobi iznad 35 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu  izmjerena je 45-godišnjaku iz Rijeke kojeg je policija zatekla u noći 27. listopada oko 00,45 sati u Viškovu dok je upravljao Ford fiestom. Prilikom zaustavljanja nije imao vozačku dozvolu niti bilo koju drugu ispravu, a izmjerena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 3,04 g/kg. 45-godišnjak je zadržan zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom pod utjecajem alkohola. Protiv ovog 45-godišnjaka policija je podnijela optužne prijedloge zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika) i Zakona o osobnoj iskaznici.



Stranica