Tjedno izvješće o prometu

Slika prometni_policajac04.jpg

U razdoblju od 27. kolovoza do 2. rujna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 75 prometnih nesreća, od čega je bilo 6 težih, a 69 lakših.

FOTO: Ilustracija 

U razdoblju od 27. kolovoza do 2. rujna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 75 prometnih nesreća, od čega je bilo 6 težih, a 69 lakših.

Nije bilo poginulih osoba. Teže je ozlijeđeno 6 osoba, a lakše 18. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 627 900 kn. U prometnim nesrećama sudjelovala su 4 pješaka i 26 stranih državljana, a 12 vozača je u prometnim nesrećama bilo pod utjecajem alkohola. Koncentracija alkohola u organizmu veća od 0,50 g/kg zabilježena je kod 4 vozača.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 50-godišnjaka s područja Osijeka. On je 2. rujna na otoku Krku oko 22,45 sati upravljao mopedom Kymco Fever ZX 50, krećući se u Baški.Dolaskom u desni zavoj prednjim kotačem je zahvatio travnati rub kolnika te je izgubio ravnotežu i pao s mopeda. Policijski službenici Policijske postaje Krk obavili su očevid prometne nesreće i utvrdili da je vozač upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od  2,69 g/kg te da nije koristio zaštitnu kacigu, kao i da je 2010. godine istekao rok važenja prometne dozvole. Vozač je s teškim tjelesnim povredama prevezen na HMT Sušak, gdje mu je pružena medicinska pomoć. Protiv vozača će se zbog više prometnih prekršaja podnijeti optužni prijedlog.



Stranica