Tjedno izvješće o prometu

Slika prometni_policajac02.jpg

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 44 prometne nesreće, od čega su 4 bile teže, a 40 lakših.   

FOTO: Ilustracija 

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 44 prometne nesreće, od čega su 4  bile teže, a 40  lakših. 

Smrtno je stradala jedna osoba. Radi se o 84-godišnjoj pješakinji iz Rijeke koja je smrtno stradala 14. travnja prilikom prelaska kolnika u Liburnijskoj ulici u Rijeci.

U prometnim nesrećama teže su ozlijeđene 3 osobe, a lakše 11 osoba.

Materijalna šteta cijeni se na oko 440 100 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su 3 pješaka, 5 stranih državljana. Tri sudionika u prometnim nesrećama bila su pod utjecajem alkohola.

Koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg izmjerena je kod 27 vozača.  

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola od 3,35 g/kg je 29-godišnjak s delničkog područja. On je 9. travnja oko 18,00 sati sudjelovao u prometnoj nesreći u mjestu Lučice pored Delnica. Upravljao je teretnim vozilom marke TAM 80 bez registarskih pločica. Dolaskom u raskrižje sa županijskom cestom udario je u teretno vozilo marke Mercedes kojim je upravljao 39-godišnji vozač iz okolice Delnica. 29-godišnji vozač je lakše ozlijeđen, a šteta se procjenjuje na oko 12 000 kuna.



Stranica