Tjedno izvješće o prometu

Slika motocikl.jpg

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 56 prometnih nesreća, od čega je 5 bilo težih, a 51 lakša. Smrtno stradalih osoba nije bilo. U prometnim nesrećama teže je ozlijeđeno 7 osoba, a lakše 10 osoba

Foto: Ilustracija

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 56 prometnih nesreća, od čega je 5  bilo težih, a 51  lakša. 

Smrtno stradalih osoba nije bilo. U prometnim nesrećama teže je ozlijeđeno 7 osoba, a lakše 10 osoba.

Materijalna šteta cijeni se na oko 450 100 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su 3 pješaka i 6 stranih državljana, dok je 9  sudionika u prometnim nesrećama bilo pod utjecajem alkohola.

Kod 42 vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 25-godišnjak iz Tršća koji je dana 2. ožujka oko 23,30 sati upravljao osobnim vozilom marke Peugeot 207  krećući se iz smjera mjesta Plešce prema Čabru. Dolaskom u zavoj uslijed brzine neprilagođene uvjetima na kolniku udario je u metalnu zaštitnu ogradu. Vozač nije ozlijeđen, a šteta se procjenjuje na oko desetak tisuća kuna.  Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,41 g/kg.



Stranica