Tjedno izvješće o prometu

Slika motocikl.jpg

U proteklom tjednu na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 57 prometnih nesreća, od čega je 1 bila teža, a 56 lakših. Smrtno stradalih osoba nije bilo. U prometnim nesrećama teže je ozlijeđena 1 osoba, a lakše 15 osoba.

Foto: Ilustracija

U proteklom tjednu na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo  se 57 prometnih nesreća, od čega je 1  bila teža, a 56  lakših. 

Smrtno stradalih osoba nije bilo. U prometnim nesrećama teže je ozlijeđena 1 osoba, a lakše 15 osoba.

Materijalna šteta cijeni se na oko 369 500 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su 3 pješaka, 4 strana državljana te 7 vozača pod utjecajem alkohola.

Kod 40 vozača je utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 38-godišnjak s područja Slatine. On je dana 19. veljače oko 01,05 sati u Vršanskoj ulici u Krku upravljao mopedom marke TGB 300, riječkih registarskih oznaka. Mopedom je upravljao bez zaštitne kacige te pri koncentraciji alkohola od 2,69 g/kg. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati zadržan je do prestanka djelovanja alkohola i prekršajno prijavljen poradi počinjenja više prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica