Tjedno izvješće o prometu

Slika policajac01.jpg

U razdoblju od 6. do 12. veljače 2012. godine na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 58 prometnih nesreća , od čega su 4 bile teže, 54 lakše. 

FOTO: Ilustracija 

U razdoblju od 6. do 12. veljače 2012. godine na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 58 prometnih nesreća, od čega su 4 bile teže, a 54 lakše.

Smrtno stradalih u prometu nije bilo. Teže su ozlijeđene 4 osobe, a lakše 12. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 364 500 kn. U prometnim nesrećama je sudjelovalo 6 pješaka, 5 stranaca i 5 alkoholiziranih vozača. Kod 35 vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 ‰.  

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 28-godišnjak iz Viškova, koji je 11. veljače upravljao osobnim automobilom Citroën Xsara, riječkih registarskih oznaka, te se kretao Ulicom sv. Jurja u Rijeci, od naselja Benčani prema naselju Drenova. Kod kbr. 1 zbog neprilagođene brzine udario je prednjim djelom vozila 28-godišnjeg pješaka iz Hreljina, koji se kretao uz rub kolnika. Pješaka je oborio na kolnik i napustio mjesto nesreće. Zbog teških tjelesnih ozljeda pješak je zadržan u KBC Sušak. Policijski službenici su ubrzo na adresi stanovanja u Viškovu pronašli 28-godišnjeg vozača, te mu izmjerili 2,89 ‰ alkohola u krvi. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju vozač je kazneno prijavljen nadležnom odvjetništvu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće.



Stranica