Tjedno izvješće o prometu

Slika policajac_pise_kaznu_uspravna.jpg

U razdoblju od 12.do 18. rujnana području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 72 prometne nesreće, od čega je 8 bilo težih, a 64 lakše.  

FOTO: Ilustracija 

U razdoblju od 12.do 18. rujnana području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 72 prometne  nesreće, od čega je  8 bilo težih, a 64 lakše. 

Smrtno je stradala jedna osoba. Radi se o 21-godišnjem Riječaninu koji preminuo od posljedica prometne nesreće koja se dogodila 11. rujna u Ulici Giuseppea Carabina u Rijeci.U prometnim nesrećama teže je ozlijeđeno 7 osoba, a lakše 17 osoba. 

Materijalna šteta je procijenjena na oko 643 000 kuna. 

U prometnim nesrećama sudjelovalo je 6 pješaka i 14 stranih državljana, dok je 6 sudionika prometnih nesreća bilo pod utjecajem alkohola.

Kod 37 vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.   

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 38-godišnjak iz Krka koji je dana 14. rujna oko 00,50 sati zatečen u ulici Stjepana Radića u Krku kako upravlja osobnim vozilom marke Mercedes. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,72 g/kg. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom zadržan je te prekršajno prijavljen sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica