Tijekom vikenda evidentirano 188 prekršaja u prometu i 31 prometna nesreća

Slika prometna09.jpg

Najveća brzina od 182 km/h izmjerena je 3. listopada oko 13,20 sati na autocesti A6, kod vijadukta Osojnik, u smjeru Rijeke

FOTO: Ilustracija

Tijekom  proteklog vikenda na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 31 prometna nesreća, od kojih je sedam bilo sa ozlijeđenim osobama, a 24 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama devet osoba je lakše ozlijeđeno, dok  je jedna osoba teže ozlijeđena.
Nadalje, tijekom vikenda sveukupno je zabilježeno je 188 prometnih prekršaja: 80 prekršaja prekoračenja brzine, 18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te još 70 različitih prometnih prekršaja.
Najveća brzina od 182 km/h izmjerena je 3. listopada oko 13,20 sati na autocesti A6, kod vijadukta Osojnik, u smjeru Rijeke. Riječ je o osobnom vozilu marke BMW, slovenskih registracijskih oznaka, koje se kretalo navedenom brzinom unatoč ograničenju brzine  od 110 km/h.
Što se tiče alkohola, izdvajamo koncentraciju alkohola od 2,22 g/kg,  izmjerenu 2. listopada oko 11,40 sati 30-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Renault, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila na području Srdoča. Predložena mu je novčana kazna od 10.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
Što se tiče drugih evidentiranih koncentracija alkohola, kod 18 vozača utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola, a najviše ih je bilo u dobi od 18 do 24 godine, njih petero. Što se tiče koncentracija, devet vozača evidentirano je s koncentracijom od 0,51 do 1,00 g/kg, četiri s koncentracijom od 1,01 do 1,5 g/kg, troje do 0,5 g/kg te dvoje više od 1,51 g/kg i više. Navedeni vozači, kao i ostali počinitelji prekršaja u prometu, sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Ponovo pozivamo vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Stranica