Teška krađa i sprječavanje nezakonitih prelazaka

Slika grb-hauba.jpg

delnička policija je tijekom provođenja pojačanih mjera i radnji u cilju sprječavanja nezakonitih prelazaka državne granice dana 27. svibnja, oko 1,00 sat na području Fužina  

FOTO: Ilustracija 

Delnička policija je zaprimila dojavu o provali u sjenik na području mjesta Belo u vlasništvu 62-godišnje Riječanke i 64-godišnjakinje iz Raba. Prema dosadašnjim saznanjima u vremenu od 1. prosinca 2011. do 27. svibnja  2012. godine otuđen je traktor i traktorska freza s kojima se nepoznati počinitelj ili više njih udaljio u nepoznatom smjeru. Vrijednost otuđenih predmeta je oko 20 000 kuna.

Nadalje, delnička policija je tijekom provođenja pojačanih mjera i radnji u cilju sprječavanja nezakonitih prelazaka državne granice dana 27. svibnja, oko 1,00 sat na području Fužina zatekla pet državljana Somalije i dva državljana Afganistana.

Isto tako, prethodnog dana na području željezničkih kolodvora u Rijeci i Moravicama djelatnici nadležnih policijskih postaja zatekli su dva državljana Pakistana, jednog državljana Libije i dva državljana Alžira. Utvrđeno je kako su svi zatečeni stranci tražitelji azila  u Republici Hrvatskoj nakon čega su vraćeni u prihvatilišta, te se postupak sukladno odredbama Zakona o azilu nastavlja.



Stranica