Suradnja PU primorsko-goranske i HAK-a

  • Slika /2023/HP%204.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava i  Autoklub Rijeka tradicionalno surađuju u provedbi brojnih preventivnih prometnih aktivnosti usmjerenih edukaciji i unapređenju sigurnosti djece i mladih u prometu

FOTO: Auto klub Rijeka

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u  Rijeci, nakon pauze uzrokovane pandemijom,  23. ožujka održana je kazališna predstava „Hakove prometne pustolovine“ za učenike prvih razreda osnovnih i područnih škola s područja Rijeke i okolice.  

Prije početka predstave u ime organizatora učenike i njihove učitelje pozdravio je Tomislav Šepić iz Autokluba Rijeka i Dino Dolušić, policijski službenik Službe prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske. Tom prilikom, Dolušić je podsjetio učenike na informacije o ponašanju u prometu, kretanje po prometnicama, obvezno nošenje zaštitne opreme prilikom vožnje bicikla, kao i korištenje sigurnosnih pojasa u vožnji.

Policijska uprava i  Autoklub Rijeka tradicionalno surađuju u provedbi brojnih preventivnih prometnih aktivnosti usmjerenih edukaciji i unapređenju sigurnosti djece i mladih u prometu.

Predstava „Hakove prometne pustolovine“ nastala je kao rezultat timskog rada poznatih autora i umjetnika, a 2002. godine Ministarstvo unutarnjih poslova predstavu je uvrstilo u Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa te video kazetu sa snimkom predstave dostavilo svim dječjim vrtićima u Hrvatskoj. Likove u predstavi glume odgajateljice iz riječkih dječjih vrtića, koje kroz glazbu, igru i zabavu djecu upozoravaju na moguće opasnosti u prometu, ali i na pravila ponašanja koja su potrebna kako bi što sigurnije sudjelovali u prometu. Tako je ozbiljna tematika sigurnosti u prometu u predstavi „Hakove prometne pustolovine“  prezentirana na zabavan i djeci prihvatljiv način te im je time razumljivija, pa lakše usvajaju i primjenjuju sve potrebne informacije i znanja za sigurno sudjelovanje u prometu. 

Stranica