Stručno usavršavanje policijskih rukovoditelja

  • Slika /vijesti/2019/RAVN-NA%C4%8C-SVI-.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom seminara polaznici su između ostaloga imali priliku saznati niz korisnih informacija o postupanju policije u specifičnim okolnostima kao što je obiteljsko nasilje ili krizno komuniciranje. 

FOTO: PU primorsko-goranska
 
U Policijskom domu u Rijeci od 20. do 22. svibnja  ove godine proveden je seminar stručnog usavršavanja policijskih rukovoditelja srednje razine rukovođenja za pomoćnike načelnika policijskih postaja.
 
Tijekom seminara polaznici su između ostaloga imali priliku saznati niz korisnih informacija o postupanju policije u specifičnim okolnostima kao što je obiteljsko nasilje ili pak krizno komuniciranje i odnosi s javnošću, o primjeni teorijskog znanja i praktičnih vještina u upravljanju i vođenju policijske postaje te psihološkim aspektima rukovođenja i upravljanja ljudskim potencijalima.
 
Ovoj edukaciji policijskih rukovoditelja srednje razine rukovođenja, koju organizira Služba za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije, prisustvovalo je 53 pomoćnika iz istarske, ličko-senjske, karlovačke, primorsko-goranske i sisačko-moslavačke policijske uprave.
 
Završetku stručnog usavršavanja rukovoditelja srednje razine i dodjeli diploma prisustvovao je danas, 22. svibnja i glavni ravnatelj policije Nikola Milina.  Glavni je ravnatelj tom prilikom savjetovao pomoćnike postaja i naglasio kako je stručno usavršavanje stalna potreba svih policijskih djelatnika kako bi mogli educirani i osposobljeni odgovoriti na brojne izazove s kojima se susreću u svojim svakodnevnim zadaćama.
 
Uz glavnog ravnatelja Nikolu Milinu, sudjelovao je i načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar koji je zahvalio glavnom ravnatelju na podršci, a svim pomoćnicima postaja na predanom svakodnevnom radu u očuvanju sigurnosti svih građana, turista i njihove imovine.
 
Stručno usavršavanje policijskih službenika – rukovoditelja - u organizaciji Policijske akademije nastavit će se kroz sljedeće razdoblje i u ostalim regijama, odnosno, ustrojstvenim jedinicama MUP-a RH.

Stranica