​Srednjoškolcima u Krku predstavljena kampanja „Postani policajac“

  • Slika /2024/KRK-KAMPANJA-PP-20.2..jpg
  • Slika
  • Slika

Za učenike gimnazije i turističke škole policijski službenici za prevenciju Policijske postaje Krk održali predavanja o srednjoškolskom obrazovanju za zanimanje policajac/policajka

FOTO: PU primorsko-goranska
 
Proteklog tjedna je u Srednjoj školi "Hrvatski kralj Zvonimir" u Krku predstavljena kampanja Postani policajac/policajka koju u suradnji s policijskim upravama provodi Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska akademija "Prvi hrvatski redarstvenik".
 
Kampanja se provodi s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.
 
Tako su za učenike 2.,3. i 4. razreda gimnazijskog smjera i turističke škole policijski službenici za prevenciju Policijske postaje Krk održali predavanja vezano uz upis i pohađanje srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka.

Kako bi mladima približili značajke i važnost policijskog poziva, policijski službenici su kroz video materijale prezentirali sadržaj kampanje i pojedinosti obrazovanja te odgovorili na mnoga pitanja učenika.
Pri tome su ih uputili i na društvene mreže (tiktok, instagram, facebook..) te druge medijske kanale na kojima mogu pronaći brojne informacije o detaljima natječaja, upisa i provedbe obrazovanja na Policijskoj akademiji, kao i o daljnjem napredovanju kroz praksu u policijskom zanimanju.
 
Predstavljanje kampanje nastavit će se i u sljedećim tjednima u Krku, ali i u drugim školama na području PGŽ-a.
 
Detaljne informacije o kampanji nalaze se na mrežnim stranicama Policijske akademije https://policijska-akademija.gov.hr/postani-policajac-policajka/4018 

 

Stranica