Spriječeno deset ilegalaca

Slika granicna_policija01.jpg

U vremenu od 5. do 7. travnja granična policija je u tri navrata u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice spriječila deset stranih državljana. Tako su 6. travnja

FOTO: Ilustracija 

U vremenu od 5. do 7. travnja granična policija je u tri navrata  u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice spriječila deset stranih državljana. Tako su 6. travnja oko 4,10 sati na području Permana zatekli sedam državljana Sirije i državljanina Afganistana, dok je jučer oko 13,15 sati u blizini Rupe zatečen državljanin Rusije. Svi zatečeni stranci privedeni su u Postaju granične policije Rupa gdje je utvrđeno kako se radi o tražiteljima azila u Republici Hrvatskoj koji su samovoljno napustili prihvatilište u namjeri ilegalnog prelaska državne granice. Sukladno odredbama Zakona o azilu protiv njih su nadležnom prekršajnom sudu podnijeti optužni prijedlozi.

Također, 5. travnja oko 22, 00 sata mješovita patrola sastavljena od policijskih službenika hrvatske i slovenske granične policije u blizini mjesta Starod u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice spriječila je 24-godišnjeg državljanina Albanije. Utvrđeno je da zatečeni stranac ima važeću zabranu ulaska u zemlje Europske unije, a zbog prekršaja iz domene Zakona o strancima donijeto mu je rješenje o protjerivanju s teritorija Republike Hrvatske.



Stranica