Spriječeni u krijumčarenju osoba

Slika 2021/Policajac%20i%20vozilo.jpg

Osumnjičenici su uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predani pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Tijekom blagdana na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježena su tri događaja krijumčarenja osoba.

Policijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar i Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalistička istraživanja nad četvero stranih državljana koje se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
U nedjelju 24. prosinca u jutarnjim satima na čabarskom području zatečeno je više stranih državljana, a nedugo zatim zaustavljeno je osobno vozilo poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Gruzije, dok je na mjestu suvozača bila državljanka Ukrajine, a navedeni se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Nešto kasnije istog dana na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko zaustavljeno je teretno vozilo slovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Srbije, dok se u vozilu nalazilo više stranih državljana za koje je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
 
Jučer, oko ponoći na istom području zaustavljeno je osobno vozilo stranih nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Turske, dok se u vozilu nalazilo nekoliko stranih državljana.
 
Po završetku kriminalističkih istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, spomenuti osumnjičenici su uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predani pritvorskom nadzorniku.
 
Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Stranica