Spriječeni u krijumčarenju osoba

Slika 2021/lisice.jpg

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni  mjerodavnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske su u suradnji  s djelatnicima Ravnateljstva policije, proveli kriminalističko  istraživanje nad hrvatskim i njemačkim državljaninom,  zbog sumnje u  počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje  i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije  ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
U utorak, 19. lipnja u večernjim satima na autocesti A6, na čvoru  Vrbovsko u smjeru Rijeke, policijski službenici zaustavili su osobno  vozilo splitskih registracijskih oznaka kojim je upravljao hrvatski  državljanin, dok je na mjestu suvozača bio njemački državljanin,  a u vozilu se nalazilo osam stranih državljana, ilegalnih migranata.
 
Zatečeni strani državljani zatražili su međunarodnu zaštitu te su upućeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje  navedenog kaznenog djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni  mjerodavnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku.
 

Stranica