Spriječen u krijumčarenju stranih državljana

Slika /A%20Nove%20Fotke/policija%20natpis.JPG

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku.  

FOTO: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim državljaninom Italije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Osumnjičenog je policija zaustavila 21. veljače na području Vrbovskog dok je u osobnom vozilu prevozio strane državljane, koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 46-godišnjak radi stjecanja protupravne imovinske koristi, dogovorio prijevoz stranih državljana preko područja Republike Hrvatske do drugih zemalja Europske unije.
 
Osim toga, kod osumnjičenog je pronađena i manja količina droge tipa konoplja, a testiranjem je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem droge.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 46-godišnji državljanin Italije je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.
 
Također, sankcioniran je i zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Prema strancima proveden je postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima

Stranica