Smrtno stradao vozač motocikla, teško ozlijeđeno dvoje pješaka i motociklist

Slika A%20Nove%20Fotke/prometna09.jpg

Vozači motocikala i mopeda te pješaci najugroženije su skupine sudionika u prometu, stoga i dalje apeliramo na pojačan oprez u prometu

FOTO: Ilustracija
 
U vremenu od 14. kolovoza do danas na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 39 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, tri su teško, a 13 ih je lakše ozlijeđeno.
U prometnoj nesreći koja se dogodila 15. kolovoza oko 14.15 sati na području mjesta Močile u blizini Vrbovskog smrtno je stradao 60-godišnji vozač motocikla. Stradali motociklist upravljao je motociklom marke Suzuki, krećući se u smjeru Rijeke, a do prometne nesreće je došlo kada 67-godišnja vozačica osobnog vozila marke Renault, prilikom uključivanja na glavnu cestu nije propustila navedeni motocikl. Promet ovom dionicom do 18.45 sati je bio u potpunosti u prekidu te se odvijao obilaznim pravcima.
U ovom razdoblju u prometnim nesrećama koje su se dogodile na području Rijeke, 14. kolovoza u Zametskoj ulici te 16. kolovoza na raskrižju ulice Žrtava fašizma i Titovog trga teško je ozlijeđeno dvoje pješaka, starosti 35 i 53 godine.
Jučer, 16. kolovoza oko 16.20 sati na delničkom području teško je ozlijeđen 38-godišnjak koji je motociklom marke Yamaha,  upravljao pod utjecajem alkohola od 1,98 g/kg te prešao izvan ruba kolnika i udario u zemljanu uzvisinu.
Ozlijeđeni pješaci i motociklist su zbog zadobivenih ozljeda i pružanja liječničke pomoći prevezeni u KBC Rijeka. 
Podsjećamo da su vozači motocikala i mopeda te pješaci najugroženije skupine sudionika u prometu, stoga i dalje apeliramo na pojačan oprez u prometu i dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.
 

Stranica