​Smrtno stradao pješak na DC 105 na Rabu

Slika /brzina.jpg

Očevidom je utvrđeno da se nesreća dogodila kada 21-godišnji vozač upravljajući osobnim vozilom nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti pa je udario u 44-godišnjeg pješaka koji je tu sudjelovao u sanaciji kolnika. Unatoč pruženoj liječničkoj pomoći, pješak je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja

FOTO: Ilustracija
 
U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 9.15 sati na DC 105 kod Lopara na Rabu, jedna je osoba smrtno stradala. Riječ je o 44-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je u trenutku nesreće, kao djelatnik tvrtke za održavanje cesta, sudjelovao u sanaciji i čišćenju kolnika spomenute ceste.

Očevidom je utvrđeno da se nesreća dogodila kada je 21-godišnji vozač upravljajući osobnim vozilom marke VW Golf, riječkih registarskih oznaka, i krećući se iz smjera Lopara prema Supetarskoj Dragi nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti tako da se može pravovremeno zaustaviti pa je udario u 44-godišnjeg spomenutog pješaka. Unatoč pruženoj liječničkoj pomoći, pješak je od zadobivenih ozljeda, nažalost, preminuo na mjestu događaja.
Kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, zamjenica državnog odvjetnika naložila je provedbu obdukcije tijela u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv 21-godišnjeg hrvatskog državljanina se podnosi kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja svih okolnosti ove teške nesreće.

Inače, tijekom jučerašnjeg dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se osam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško i jedna je lakše ozlijeđena. Teško je ozlijeđen 55-godišnji vozač osobnog vozila u nesreći na području Mrkoplja kada je s vozilom sletio izvan kolnika i udario u dio obiteljske kuće. Prevezen je u KBC Rijeka gdje su mu utvrđene teške ozljede.

Stranica