Smrtno stradali u prometnim nesrećama

Slika brzina.jpg

Sinoć oko 21,50 sati u blizini mjesta Kosići na otoku Krku smrtno je stradao 51-godišnji vozač motocikla. Vozač, 

FOTO: Ilustracija 

Sinoć oko 21,50 sati u blizini mjesta Kosići na otoku Krku smrtno je stradao 51-godišnji vozač motocikla. Vozač, inače iz mjesta Vrh, nažalost je preminuo na mjestu prometne nesreće nakon što je udario u osobno vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera.

Također, u prometnoj nesreći koja se dogodila 14. srpnja oko 00,25 sati na Jadranskoj magistrali smrtno je stradao 25-godišnjak s područja Jelenja. On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Bakarca u smjeru Sv. Kuzma te uslijed brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika izgubio kontrolu nad vozilom te u zavoju udario u autobus koji se kretao iz suprotnog smjera. Nakon sudara osobno vozilo je udarilo u metalni odbojnik uz rub kolnika. 25-godišnji vozač je nažalost preminuo na mjestu prometne nesreće, dok je 48-godišnji putnik u ovom vozilu teško ozlijeđen.

Dana 12. srpnja na području Klane dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao 30-godišnji državljanin Poljske, vozač motocikla. Krećući se u smjeru Rupe izgubio je kontrolu nad motociklom, izletio izvan kolnika i udario u kameni usjek. Zbog zadobivenih ozljeda prevezen je u bolnicu na Sušaku gdje je nažalost preminuo.

U obje prometne nesreće u kojima su stradali vozači motocikla na glavi su imali zaštitne kacige.

Ovim prometnim nesrećama do 15. srpnja 2013. godine nažalost je dostignut broj od 10 smrtno stradalih osoba na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske koliko je zabilježeno i u istom razdoblju prošle godine. Od navedenog broja 3 su vozača motocikla, 1 vozač mopeda, 3 vozača osobnih vozila i 3 pješaka, dok je u istom razdoblju prošle godine bilo 5 smrtno stradalih vozača motocikla, 2 vozača osobnih vozila i 3 pješaka. Stoga policija i ovom prilikom apelira na sve sudionike u prometu, posebice vozače motocikla i mopeda da se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa. Policija će kontinuirano provoditi mjere i radnje u cilju smanjenja prometnih nesreća, naročito onih koje za posljedicu imaju stradavanje vozača i svih drugih sudionika u prometu.



Stranica