Šestorica ugrožavala promet na cestama

Slika A Nove Fotke/alkotest.jpg

Vozači, starosti od 26 do 60 godine pod utjecajem alkohola zatečeni su na području Rijeke, Kraljevice, Selca, Viškova i Malog Lošinja, a izmjerena im je koncentracija alkohola od 1,16 do 2,56 g/kg.  

FOTO: Ilustracija 

U razdoblju od 11. do 13. travnja prometna policija je na području Policijske uprave primorsko-goranske zatekla šest vozača koji su pod utjecajem alkohola ugrožavali promet na cestama. Vozači, starosti od 26 do 60 godine pod utjecajem alkohola zatečeni su na području Rijeke, Kraljevice, Selca, Viškova i Malog Lošinja, a izmjerena im je koncentracija alkohola od 1,16 do 2,56 g/kg.

Rekordna koncentracija alkohola izmjerena je 27-godišnjaku iz Rijeke kojeg je policija zatekla na području Kraljevice, 12. travnja oko 23,05 sati. Upravljao je osobnim vozilom Clio, riječkih registracijskih oznaka bez položenog vozačkog ispita te s koncentracijom alkohola od 2,56 g/kg.

Slijedi ga 49-godišnji Zagrepčanin, zatečen 11. travnja oko 15,55 sati na Jadranskoj magistrali iznad Selca koji je upravljao osobnim vozilom Fiat pri koncentraciji alkohola od 2,34 g/kg.

Na području Malog Lošinja policija je 11. travnja oko 22,25 sati zatekla 60-godišnjeg mještanina s koncentracija alkohola od 1,91 g/kg, dok je 13. travnja oko 1,40 sati zaustavljen 47-godišnji Riječanin kojem je utvrđena koncentracija alkohola od 2,07 g/kg. Oba vozača zatečena na području Malog Lošinja upravljala su osobnim vozilima.

Vozači pod utjecajem alkohola na riječkom području zatečeni su 11. i 12. travnja. Tako je 11. travnja oko 2,55 sati na području Brajdice zatečen 38-godišnjak iz Jelenja koji je upravljao osobnim vozilom marke Fiat. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,24 g/kg. Narednog dana, oko 21,15 sati u Zametskoj ulici policija je zaustavila 26-godišnjaka s matuljskog područja, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,16 g/kg te je isključen iz prometa. Unatoč tome policija ga je ponovo zatekla u prometu, i to iste večeri oko 23,30 sati na području Viškova dok je upravljao osobnim vozilom marke Fiat nakon čega je zadržan u službenim prostorijama policije.

Osim ovog 26-godišnjaka zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilima i svi ostali vozači zatečeni pod utjecajem alkohola su zadržani te prekršajno prijavljeni zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica