Sastanak hrvatske i slovenske policije

Slika Mdjnrdno_prtkl/sasmar-mala.jpg

FOTO: PU primorsko-goranska 

Jučer je održan tradicionalni radni sastanak hrvatske i slovenske policije, prije početka glavne turističke sezone. Od strane hrvatske policije prisustvovali su rukovoditelji Policijske uprave primorsko-goranske, a sa slovenske strane rukovoditelji Policijskih uprava Koper, Ljubljana i Novo Mesto.

Načelnica Policijske uprave primorsko-goranske Senka Šubat je na početku sastanka pozdravila slovenske kolege, prisjetivši se duge i uspješne suradnje slovenske i hrvatske policije, za koju je sigurna da će se nastaviti i dalje. Spomenula je nastavak dobre prakse sudjelovanja slovenskih policijskih službenika u radu na području Hrvatske, koji u odori u ljetnoj sezoni pomažu hrvatskim policajcima u mješovitim ophodnjama. Najavila je i potrebu detaljnijih odredbi o provođenju takozvane one-stop kontrole na međunarodnim graničnim prijelazima.

Rukovoditelji graničnih policija su mješovite granične kontrole ocijenili kao vrlo uspješne, a načelnici kriminalističkih policija su naglasili važnost brze i točne razmjene podataka, prilikom provođenja kriminalističkih istraga. Kao najčešća područja suradnje spomenuta su krijumčarenja droge i ilegalno prebacivanje ljudi preko državne granice.

Svi sudionici sastanka složili su se da je za uspješno obavljanje policijskih poslova nužan direktan kontakt s kolegama druge države jer kriminal ne poznaje granice.



Stranica