Sankcionirani zbog nepoštivanja zimskih uvjeta

Slika A%20Nove%20Fotke/zimski%20uvjeti.jpg

Ztečeni su u prometu u vrijeme dok je za njihovu kategoriju vozila bilo zabranjeno prometovanje

FOTO: ilustracija

U subotu, 9. travnja  na području Policijske postaje Vrbovsko  prekršajno je sankcionirano šest vozača teretnih vozila, koji nisu poštovali zakonske odredbe te su zatečeni u prometu u vrijeme dok su bili proglašeni zimski uvjeti na cestama te je za njihovu kategoriju vozila bilo zabranjeno prometovanje.

Naime, zbog nepovoljnih vremenskih prilika u subotu između 16 i 22.16 sati bili su na snazi zimski uvjeti na cestama, što podrazumijeva zabranu prometovanja motornih vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnih vozila s priključnim vozilima. Unatoč tome, policija je u prometu zaustavila i novčano sankcionirala spomenute vozače teretnih vozila, a koji su svojim neodgovornim ponašanjem počinili prekršaj iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Podsjećamo, neovisno o vremenskim prilikama do 15. travnja, sukladno  Odluci o obveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj (»Narodne novine«, br. 145/13), na dionicama u Primorsko-goranskoj županiji : A6 Čvor Bosiljevo 2 (A1) - Delnice - Rijeka (čvor Orehovica, A7) D3 Karlovac - Rijeka (D8) - tzv. stara cesta za Karlovac, obvezno je zimska oprema.

Više informacija i savjeta možete pronaći ovdje .
 

Stranica