Sajam mogućnosti na Opatijskom sportskom danu

  • Slika /Prevencija/2019/Sajam-Opatija.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici Policijske postaje Opatija sudjelovali su na manifestaciji Opatijski sportski dan. gdje su održali Sajam mogućnosti, drugu komponentu preventivnog programa "Zajedno više možemo"

FOTO: PU primorsko-goranska

U ponedjeljak, 16. rujna policijski službenici Policijske postaje Opatija sudjelovali su na manifestaciji Opatijski sportski dan. Manifestacija je održana u opatijskoj dvorani „Marino Cvetković“ u organizaciji  Sportskog saveza Grada Opatije povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana.
Manifestaciju su otvorili zamjenik gradonačelnika Emil Priskić i predsjednik Sportskog saveza grada Opatija Dragutin Galina, a olimpijsku zastavu su podignuli svjetski prvak u jedrenju na dasci Enrico Marotti i karatist Leon Buršić.
Uz predstavljanje aktivnosti 29 udruga i sportskih klubova, policijski službenici održali su drugu komponentu preventivnog programa „Zajedno više možemo“ pod nazivom Sajam mogućnosti. Navedena komponenta provodi se u cilju razvijanja odnosa  prijateljstva i povjerenja  između policije i učenika, kao i ciljem poticanja učenika na organizirano druženje i korištenje slobodnog vremena na načine koji će umanjiti njihovu izloženost potencijalno rizičnim ponašanjima.
Na Sportskom danu sudjelovalo je oko 500 učenika Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ iz Opatije i područnih škola Ičići i Veprinac, polaznika od prvog do osmog razreda te dječjih vrtića s područja Opatije. Udruge i sportski klubovi su u neposrednoj komunikaciji s djecom i učenicima prigodnim prezentacijama i programima ponudili razne sportske, kulturne i druge sadržaje kojima učenici mogu kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme.
Policijski službenici Policijske postaje Opatija i policijski službenik Službe za očevide i kriminalističku tehniku iz Policijske uprave primorsko-goranske, bili su raspoređeni na dva mjesta, i to u dvorani gdje su na štandu prezentirali rad i opremu kriminalističke tehnike, dijelili prigodne letke o međuvršnjačkom nasilju i knjižice o štetnom utjecaju alkohola na mlade te učenicima dali da isprobaju tzv. „pijane naočale“, s različitim stupnjevima alkoholiziranosti čijim korištenjem mogu osjetiti kako alkohol utječe na pojedine sposobnosti reagiranja. Na vanjskom prostoru dvorane djeca i učenici mogli su razgledati policijsko vozilo i opremu kojom se koristi prometna policija.
Inače, preventivni program „Zajedno više možemo“ uvršten je u kurikulum opatijske Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“.
 

Stranica