S 3,22 promila alkohola upravljao osobnim vozilom po Vinodolu

Slika /A%20Nove%20Fotke/alkotest.jpg

Zbog počinjenog prekršaja, optužnim prijedlogom je 55-godišnjaku predložena novčana kazna od najmanje 1320 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom na rok od tri mjeseca

FOTO: Ilustracija
 
Policija je u srijedu, 21. lipnja oko 21.30 sati, prilikom kontrole prometa na području Triblja u Vinodolskoj općini u osobnom automobilu, riječkih registarskih oznaka, zatekla 55-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 3,22 promila.
 
Budući da je postojala opasnost kako će alkoholizirani vozač nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u prostorije policije u Crikvenici i po završetku postupanja protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu.

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama predložena mu je novčana kazna od najmanje 1320 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom na rok od tri mjeseca.
 
Pozivamo  vozače i ovim putem na apsolutnu odgovornost i poštivanje prometnih propisa s ciljem što veće sigurnosti u cestovnom prometu i smanjenja mogućnosti izazivanja prometnih nesreća.

Stranica