Riješeno 13 drskih krađa

Slika uhicenik02.jpg

FOTO: Ilustracija 

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba mlađe životne dobi zbog sumnje na su na riječkom području počinili više kaznenih djela teške krađe.

Utvrđeno je kako su dvojica od njih sredinom travnja na parkiralištu ispred sportskog centra na Rujevici u Rijeci istrgnuli iz ruke novčanik 54-godišnjem Riječaninu. Otuđili su mu novac u domaćoj i stranoj valuti te osobne isprave i bankovne kartice.

Isto tako je utvrđeno kako su druga dvojica, bilo samostalno ili u paru počinili jedanaest teških krađa te jednu tešku krađu u pokušaju. Jedno kazneno djelo počinili su u svibnju, a ostala tijekom lipnja. Tako su na drzak način u Rijeci na području Turnića, Kantride, Krnjeva, Mlake i Podmurvica  te u jednom slučaju na području Pećina u deset navrata otrgnuli zlatne lančiće s vrata njihovih vlasnica, a u jednom novčanik iz ruke. Isto tako na području Mlake 68-godišnjoj Riječanki pokušali su otrgnuti zlatni lančić s vrata u čemu nisu uspjeli. Ovim drskim krađama oštećene su Riječanke, starosti 52 do 83 godine.

Sveukupna šteta u ovih trinaest kaznenih djela je oko 40 tisuća kuna.

Svi počinitelji kazneno su prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.   



Stranica