​Rijeka: Za Dan policije učenici posjetili policijski brod "Marino Jakominić"

  • Slika /2022/MJ-PP-27.9.-GLAVNA.jpg
  • Slika
  • Slika

Učenike i nastavnike na brodu je pozdravio i načelnik Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka Damir Brnas te im zajedno s kolegama pokazao dijelove broda i upoznao ih s poslovima policajaca na brodu

FOTO: PU primoorsko-goranska
 
U sklopu obilježavanja Dana policije i blagdana S. Mihovila učenici Osnovne katoličke škole „Josip Pavlišić“ iz Rijeke posjetili su policijski brod „Marino Jakominić“.
 
Obilazak broda organiziran je na zahtjev profesora Škole koji su za 140 učenika iz 2., 3., 4., i  6. razreda s nastavnicima priredili policijski službenici, odnosno, službujuća posada broda. Učenike je na brodu pozdravio i načelnik Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka Damir Brnas te pri tome zajedno s kolegama pokazao im dijelove broda, komandni most, ali i ih i upoznao s poslovima policajaca na brodu.

Policijski brod je kod učenika izazvao veliko zanimanje i pregršt pitanja na koje su im detaljno odgovarali pomorski policajci. Zadovoljni i ushićeni upijenim novim saznanjima neki su od njih dječjom iskrenošću i beskrajnom maštom odmah poželjeli biti pomorski policajci, a što im i želimo da se ostvari u budućnosti.
Susret učenika s policijskim službenicima na njihovom radnom mjestu samo je dio događanja koja će se održati u ovom tjednu obilježavanja Dana policije na području Policijske uprave primorsko-goranske.
 
Inače, policijski brod „Marino Jakominić“ namijenjen je za nadzor unutarnjih morskih voda, teritorijalnog mora i zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa Republike Hrvatske, što uključuje motrenje, praćenje i kontrolu brodova i brodica na području Jadranskog mora. Ime je dobio u čast hrvatskog redarstvenika koji je poginuo u neprijateljskoj zasjedi 29. kolovoza 1992. godine na Velebitu podno Visočice.
Kao zapovjednik Specijalne jedinice policije Rijeka, koju je vodio od 13. rujna 1991. godine,  Marino Jakominić se prometnuo u zapovjednika kojega su njegovi suborci neizmjerno cijenili i voljeli.

 

Stranica